Медела - Посветени на мајчино млеко
Светски лидер за производи за поддршка на мајките кои дојат


Medela, производи за поддршка на доењето

ИЗБОРОТ НА БОЛНИЦИТЕ И МАЈКИТЕ ВО СВЕТОТ

Мајчиното млеко ги содржи сите потребни хранливи материи и антитела за Вашето бебе. Заради важноста на доењето, производите на Медела се специјално дизајнирани да го поддржат доењето на најприроден можен начин. Пумпите на Медела се идеални за употреба во болница, дома, кога се патува или на самото работно место. Тие помагаат при неможност за доење, осетливи брадавици, кога бебето има проблеми со цицањето или во случај на привремено одвојување на мајката и детето.

Двофазно измолзување

Двофазно измолзување кое го имитира природниот процес на доење и врши стимулација за создавање и одржување на мајчино млеко. Уникатна технологија развиена врз база на клинички истражувања спроведени во соработка со Универзитетот на Западна Австралија, Перт, Австралија со ефикасност потврдена од многу болници и мајки во светот.
Повеќе информации за Медела производите погледнете на www.medela.com

Производите на Медела не содржат ВРА*

(ВРА —Bisphenol A e супстанца што се користи за производство на пластика која според истражувањата сериозно може да го загрози репродуктивното здравје на децата, нивниот невролошки и имунолошки систем)

Партнери XXX XXX XXX XXX XXX XXX XXX XXX XXX XXX XXX XXX XXX XXX XXX XXX XXX XXX XXX